Общински Съвет Силистра с първо заседание

Очаквайте още информация за конкретните действия, или бездействия на всеки един Общински съветник, за да можете обективно да решите, оправдават ли доверието ви, хората които сте поставили там , за да управляват вашите дела.

автор: Димитър Пецов

Днес се проведе първото заседание на новоизбрания Общински съвет, свикано по закон от Областния управител на Силистра. Избраните общински съветници и кметове положиха клетва и подписаха клетвен лист. Заседанието беше ръководено от най-възрастният общински съветник Иван Ковачев. Бяха прочетени декларации от част от политическите сили за техните приоритети и поздравления. В съответствие с обявения ред съветът сформира временна комисия за избор на председател на Общинския съвет. След проведения таен вот, председателят на комисията Константин Стоилов обяви за избран с 22 гласа д-р Мария Димитров за председател на новия Общински съвет, срещу 11 гласа за другия кандидат, предложен от Алтернатива на гражданите – Димитър Трендафилов. Тя ще ръководи общинския съвет отново, след като беше председател и на предишния. Въпреки, че вотът бе таен, може да се предположи откъде са дошли гласовете за кандидатите – за втория кандидат: общинските съветници на Демократична България, Алтернатива наа гражданите, БСП събират 11 гласа, а гласовете на ГЕРБ, ДПС, Социалдемократите на Ганчо, АБВ и Движение 21 оформят гласовете за Мария Димитрова.

На заседанието присъстваха и граждани-представители на Граждански контрол – Силистра. Приоритетите на Граждански контрол, както и през предния мандат, са организирано присъствие на граждани на заседанията на Съвета и комисиите и контролиране дейността на общинските съветници.

Leave a Reply